Loading...

Det finns flera möjligheter för ditt företag att göra stor skillnad

Utanförskap är en konsekvens av att befinna sig i en ekonomiskt utsatt situation. Med din hjälp kan vi ge stöd till ännu fler.

Vill ditt företag ge stöd till våra sommarlovs- och/eller julklappspaket?

Under senvåren kommer vi att ge barnfamiljer möjligheten att söka till en dag på en nöjespark. Förra sommaren fick 200 barn och deras vuxna möjligheten. Många fick den inte. Det är därför vi tänker att fler kan vara med och bidra i år. Varje bidrag räknas!

Vill ditt företag bidra får du gärna kontakta någon av oss eller helt enkelt sätta in ditt bidrag på vårt bankgiro: 5591-0509
Du har vår garanti på att dina pengar når rätt personer, vi behovsprövar varje ansökan.

Utanförskap är en konsekvens av att befinna sig i en ekonomiskt utsatt situation. Vi vet att en vanlig aktivitet kan betyda otroligt mycket för den som inte har råd. Att gå på bio, ta sina barn till en nöjespark eller att ge bort julklappar till nära och kära.

Vi har förstått att paketen gör skillnad. Och, med din hjälp kan vi göra skillnad för ännu fler.

Hur det konkret går till

Inför sommar- och höstlov samt jul lägger vi upp information på hemsidan och privatpersoner ansöker via länk . Vi bedömer hjälpbehovet och beviljar eller ger avslag på ansökningarna.

I den löpande verksamheten samverkar vi med ett sextiotal stiftelser. Privatpersoner ansöker genom hemsidan och våra utredare bedömer hjälpbehovet. Vid beviljat stöd utgår vi från varje stiftelses ändamål och den sökandes situation. Ett ekonomiskt stöd ska alltid vara ett komplement till samhällets stöd.

Hör av dig så diskuterar vi

Om du har idéer på hur vi kan samarbeta så träffas vi gärna.
Hör av dig till Ingrid Hammarberg, ingrid.hammarberg@foreningenfvo.se

Så här blev det 2022

Under 2022 fick

  • 200 barn och 100 vuxna en sommarupplevelse (Gröna Lund eller Skansen och Junibacken)
  • 60 barn och 30 vuxna en heldag på Skansen under höstlovet
  • 115 familjer presentkort och biobiljetter (paket värde 3000 kr) till jul