Loading...

Om ditt Årsbesked

När du söker stöd hos oss är ditt Årsbesked viktigt.

Varför ditt årsbesked är viktigt för oss

Skatteverket beslutar vilka regler som gäller för att räknas som ekonomiskt behövande. Det är regler som vi på FVO måste och vill följa av flera skäl, vi ska bland annat kunna redogöra för de bidrag vi betalar ut. Det är här ditt Årsbesked kommer in – har du inte skickat in det kan vi inte bevilja din ansökan.

Du får gärna ha pengar på dina konton

Det går fint att ha pengar på banken och ändå söka bidrag. Att ha en buffert på banken ger trygghet.
I år kan du ha upp till 52 500 kronor per person i hushållet. Vi gör ett exempel: Om du är ensamstående med två barn kan du ha upp till 157 500 kronor i ditt sparande, alltså 52 500 kronor x 3.

Om det har det hänt dig något som gör att du behöver söka stöd trots att du har tillgångar som överskrider ovanstående så skicka in årsbeskedet och berätta om din situation. Vi gör då en sk. fullständig bedömning.

Var du hittar ditt Årsbesked

Årsbeskedet kommer från din bank. Om du har tillgång till Internetbanken så hittar du det där på dina sidor. Hittar du inte så ring bankens kundtjänst och fråga.

Om du inte har en Internetbank ska banken ha skickat hem det till dig nu i början på året. Har du inte fått något så ring bankens kundtjänst och fråga. Alla som har ett konto på banken får ett årsbesked även om det inte finns pengar på kontot.

 

Viktigt att komma ihåg

  • Har du rätt dokument? Kolla så att det står Årsbesked överst.
  • Om du har konton i flera banker ska du skicka in årsbeskedet från alla. Att undanhålla oss information om vad du äger kan räknas som bedrägeri.
  • Summan du får ha på bank gäller sammanlagt om du har flera banker eller om ni är fler vuxna med olika bankkonton.

Yngre man visar äldre något i en mobiltelefon